MARLJIVI OTAC

Otac je bio marljiv čovjek koji je dostavljanjem kruha prehranjivao suprugu i troje djece. Svako večer nakon posla je pohađao večernju školu, nadajući  da će jednog dana naći bolje plaćen posao. Izuzimajući nedjelju, otac jedva da je ikad ručao s obitelji. Samo je radio i studirao kako bi obitelji osigurao najbolje što je mogao.

Kad god bi se obitelj žalila da s njima ne provodi dovoljno vremena on bi odgovarao da to sve radi zbog njih. Ipak, priželjkivao je da bude češće s obitelji.

Došao je i dan kada su objavljeni rezultati ispita koje je polagao. Na njegovu radost, otac je položio čak sa odličnim ocjenama. Ubrzo je dobio posao nadzornika u jednoj firmi koja je odlično plaćala.

Kao da mu se ostvario san, otac je po prvi put svojoj porodici mogao priuštiti male luksuze kao što su lijepa odjeća, ukusna hrana i odmor u inozemstvu.

Međutim, njegova obitelj ga i dalje nije često viđala. Nastavio je da radi naporno s nadom da će jednog dana postati šef. Da bi postao što bolji kandidat za tu poziciju upisao je vanredno fakultet.

I kao i prije, kad god bi se obitelj žalila da s njima ne provodi dovoljno vremena on bi odgovarao da to sve radi zbog njih. Ipak, priželjkivao je da bude češće s obitelji.

Očev veliki napor se isplatio i dobio je unaprjeđenje na poslu. Pobjedonosno je zaposlio kućnu pomoćnicu kako bi svoju suprugu rasteretio kućnih poslova. Također je promijenio svoj trosobni stan koji mu više nije bio dovoljno veliki kupivši prostranu kuću. S obzirom na to da je uvidio da se školovanje isplati odlučio je da ponovo upiše još jednu godinu studija kako bi još jednom bio unaprijeđen. Obitelj ga i dalje nije viđala često. Zapravo, sada je otac nekada morao raditi i nedjeljom kako bi zabavljao klijente.

I kao i prije, kad god bi se obitelj žalila da s njima ne provodi dovoljno vremena on bi odgovarao da to sve radi zbog njih. Ipak, priželjkivao je da bude češće s obitelji.

Kao što je i očekivao, njegov naporan rad se isplatio pa je kao nagradu kupio veliku vilu s pogledom na obalu. Prve nedjelje nakon toga, otac je objavio obitelji da je odlučio da se više ne školuje niti da juri za novim unaprjeđenjima. Od tog trenutka je odlučio da se više posveti svojoj  obitelji.

Sljedećeg jutra se otac nije probudio.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.