PREPREKA

Jednom davno u malom kraljevstvu, kralj se dosađivao. Dosjetio se kako će se zabaviti. Naredio je da se na put kojim se često prolazi postavi veliki komad stijene. Kralj se tada sakrio u grmlje pokraj puta i gledao i čekao što će prolaznici učiniti. Zanimalo ga je hoće li itko pomaknuti veliki kamen.

Kako je put bio dosta prometan nije morao dugo čekati. Naišla su neka gospoda i elegantno zaobišla stijenu. Nedugo zatim vidio je trgovce kako bezbrižno prolaze pokraj velikog kamena. Onda su naišli neki kraljevi dvorani. Oni su zastali ali nisu ni pokušali pomaknuti stijenu već su glasno gunđali i spominjali kralja koji se ne brine o održavanju puteva.

Tada, nakon kratkog vremena, putem je naišao seljak vozeći povrće. Seljak je zastao, obišao oko velikog kamena i počeo ga gurati u stranu. Mučio se i trudio, ali kamen se slabo micao. Malo se odmorio i onda ponovno pokušavao pomaknuti kamen sa puta. Napokon je uspio. Kad je već htio krenuti dalje, primijetio je torbu na mjestu gdje je stajao kamen. U torbi je našao dosta zlatnika i pismo od kralja u kojem kralj piše kako je novac za onoga koji pomakne stijenu.

Seljak je naučio ono što mnogi od nas nikada neće razumjeti: da je prepreka zapravo prilika da poboljšamo naše stanje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.